Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Levice pripravujú projekt na využitie dažďovej vody

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na takmer 600.000 eur, mesto by sa na projekte podieľalo spolufinancovaním vo výške necelých 30.000 eur.

Levice 15. februára (TASR) – Levická radnica pracuje na projekte Zhromažďovanie dažďovej vody, jej využitie a likvidácia. Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na takmer 600.000 eur, mesto by sa na projekte podieľalo spolufinancovaním vo výške necelých 30.000 eur.

V prípade, že poslanci na svojom rokovaní 21. februára účasť v projekte schvália, mesto požiada o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie. Súčasťou projektu budú rôzne opatrenia zamerané na ekologické nakladanie s dažďovou vodou.

Ako informovala radnica, v prípade získania nenávratnej dotácie sa budú aktivity projektu realizovať na Základnej škole (ZŠ) Andreja Kmeťa, ZŠ na Ul. sv. Michala, ZŠ Saratovská a ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským Gyulu Juhásza - Juhász Gyula. „Projekt rieši budovanie retenčných nádrží, vsakovacích objektov a dažďových záhrad,“ uvádza sa projekte.