Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dostal sa do výberu šiestich najlepších v rámci Nitrianskeho kraja.

Levice 7. novembra (TASR) - Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80.000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB. Ako TASR informovala referentka vzťahov s verejnosťou a médiami Mestského úradu (MsÚ) v Leviciach Adriana Macáková, v hodnotení odbornej komisie sa projekt samosprávy s názvom Ozeleňme mesto Levice dostal do výberu šiestich najlepších projektov v Nitrianskom kraji.

Samospráva by projektom v rámci Dňa Zeme v roku 2018 ozelenila mesto Levice, a tým zvýšila kvalitu životného prostredia a kvalitu bývania v meste formou výsadby stromov a kríkov. "Zároveň by sme v spolupráci s Mestským parlamentom mládeže v Leviciach zorganizovali brigádu, v rámci ktorej by sme vytipovali lokality, ktoré by sme vyčistili od odpadov. Ďalej by sme pri tejto príležitosti oslovili všetky základné školy v meste, aby sa zapojili do kreatívnej súťaže, vytvorenia 2D alebo 3D modelu planéty Zem z materiálovo využiteľných surovín. Najkreatívnejšia škola získa prednášku o astronómii od odborníka z Tekovskej hvezdárne v Leviciach," povedala Macáková.

Komunitné granty získa spolu 24 projektov, v každom kraji tri projekty s najväčším počtom hlasov získaných vo verejnom hlasovaní. Konečné zverejnenie výsledkov bude najneskôr 30. novembra.