Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Blšák v Leviciach ulahodil milovníkom recyklácie i jednania

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

V Leviciach sa vytvára nová adventná tradícia, dobročinné podujatie Levický predvianočný blšák.

Levice 12. decembra (TASR) – V Leviciach sa vytvára nová adventná tradícia, dobročinné podujatie Levický predvianočný blšák. Má za sebou prvý ročník a jeho organizátorka Jaroslava Mareková pre TASR uviedla, že si na svoje prišli najmä milovníci recyklácie a jednania.

„Predávalo sa všeličo od výmyslu sveta, najmä detská móda, hračky, rôzne detské potreby, a tiež móda pre dospelých a doplnky do domácnosti," konštatovala Mareková s tým, že podobné podujatie chcela zorganizovať už dávnejšie. "Inšpiráciou mi boli už prebiehajúce susedské burzy, ktoré sa konajú na pravidelnej báze a takisto blšáky, ktoré prebiehajú v rôznych slovenských mestách,“ vysvetlila.

V dnešnom období nadprodukcie a prebytku môže každý prispieť aspoň trochu k recyklácii. „Držala som sa hesla ľudia ľuďom. Myslím si, že v domácnostiach sa nám rokmi hromadí kopa zbytočností, ktoré môžu potešiť niekoho iného a nájsť využitie v inej domácnosti. Na ľuďoch bolo vidieť radosť, že si počas blšáku môžu vyskúšať rolu predavačov a vyjednávať s kupujúcimi. Nakoniec každý odchádzal domov spokojný so zakúpenými peknými vecami za pár euro,“ dodala Mareková, ktorá chce organizovať podobné podujatia aj naďalej.

„Mojím prianím je, aby Levický predvianočný blšák nezostal len jednorazovým podujatím a aby si postupne získal stále viac prívržencov všetkých vekových kategórií. Rada by som pokračovala v organizácii, ale potrebujem lepší priestor za menej peňazí. Ak sa mi podarí ho zohnať, zorganizujem aj jarnú edíciu," uzavrela Mareková.