Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Projekt Od Kalvárie po Krížny vrch získal finančnú podporu

Foto: TASR/Henrich Mišovič

V rámci projektu vyčistí mesto Levice lokalitu lesoparku na Kalvárii a upraví chodník, vedúci z lesoparku na Krížny vrch.

Levice 25. apríla (TASR) - Levický projekt „Od Kalvárie po Krížny vrch“ vypracovaný na základe vyhlásenej výzvy Nadácie Ekopolis, programu Zelené oázy, získal finančnú podporu vo výške 1550 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Leviciach Adriana Macáková.

Podľa jej ďalších slov sa v rámci projektu vyčistí lokalita lesoparku na Kalvárii a upraví sa chodník, vedúci z lesoparku na Krížny vrch. "Okrem toho sa osadia smerovníky a panoramatická tabuľa Krížneho vrchu s označením „krížnovršských pokladov“. Ďalej sa ošetrí a osadí priečelie sudu, ktorý bude vytvárať vstup do vinohradníckej lokality a vytvorí sa príjemné posedenie pod pergolou," vyjadrila sa Macáková.

Hlavným cieľom projektu je prepojenie dvoch historických lokalít do jednej ucelenej trasy. "Vytvorí sa tým zaujímavý, nenáročný terén pre turistov a cykloturistov v celkovej dĺžke približne sedem kilometrov. Projektom sa má zvýšiť záujem študentov, obyvateľov a návštevníkov mesta o prírodu a históriu v oboch lokalitách, a to na Kalvárii a Krížnom vrchu," poznamenala hovorkyňa MsÚ v Leviciach s tým, že termín ukončenia projektu je mesiac september.

Do grantového programu v aktuálnom 11. ročníku prihlásilo svoje projekty 338 žiadateľov. Z nich bolo podporených 23 projektov v celkovej hodnote 56.000 eur.