Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Levice Secret Location ponúkne ochutnávky špecialít i tekovských vín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V sobotu 13. júla popoludní budú môcť obyvatelia i návštevníci mesta ochutnať tekovské vína, navštíviť Kamenné pivnice v Studenej doline, či pozrieť si zaujímavú výstavu.

Levice 9. júla (TASR) - Ochutnávku regionálnych špecialít i spoznávanie zabudnutých kútov mesta ponúkne festival Levice Secret Location. V sobotu 13. júla popoludní budú môcť obyvatelia i návštevníci mesta ochutnať tekovské vína, navštíviť Kamenné pivnice v Studenej doline, či pozrieť si zaujímavú výstavu.

Ako informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Tekov, festival predstavuje Levice ako historické vinohradnícke a vinárske mesto. Program ponúka degustáciu vín a lokálnych špecialít v historických pivniciach, ktoré sa nachádzajú priamo v centre mesta na hlavnom námestí a v jeho blízkosti. Súčasťou programu je aj výstava ToTo Je MoTyKa v Jednodňovej galérii.

Návštevníci si môžu počas podujatia prezrieť Kamenné pivnice vo vinohradníckom hone Studená dolina neďaleko centra mesta. Prvá písomná zmienka o nich pochádza z roku 1556, keď sa tu uskladňovalo panské víno. „Dnes sa môže Levické centrum pýšiť prítomnosťou unikátnych, do pieskovca kopaných pivníc priamo v centre mesta,“ pripomínajú organizátori.