Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Chirurgické oddelenie v Levoči je už v zrekonštruovaných priestoroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stavebné práce trvali od februára minulého roka, sťahovať oddelenie začali uprostred leta.

Levoča 23. augusta (TASR) - Chirurgické oddelenie levočskej nemocnice v týchto dňoch presťahovali do zrekonštruovaných priestorov. Riaditeľ nemocnice František Lešundák uviedol, že celkovo sa v pavilóne chirurgických odborov nachádza 30 lôžok a operačné sály s prístrojovým vybavením. Prevádzkujú tam aj ústavnú pohotovostnú službu.

Pavilón je situovaný v priestoroch bývalého urologického oddelenia. Suma za rekonštrukciu priestorov aj nákup vybavenia sa podľa PR manažérky Agel SSC Jarmily Ševčíkovej vyšplhala na milión eur. Stavebné práce trvali od februára minulého roka, sťahovať oddelenie začali uprostred leta.

Nová operačná sála je podľa námestníčky riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáty Bičanovskej určená na potreby traumatologických a ortopedických operácií. Tie sa tam už v súčasnosti aj vykonávajú.

Nemocnica poskytuje služby zdravotnej starostlivosti pre spádovú oblasť regiónu Spiš. "Sme presvedčení, že rekonštrukcia pavilónu chirurgických odborov a využívanie nových priestorov v urgentnom príjme zlepší podmienky na poskytovanie zdravotnej starostlivosti v našom regióne," uzatvára Lešundák.