Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica sa opäť uchádza o 2% z dane na rekonštrukciu

Snímka z areálu Nemocnice s poliklinikou v Levoči Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Nemocnica aj tento rok vyzýva ľudí, aby prispeli časťou svojich daní na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre detských pacientov.

Levoča 27. januára (TASR) - Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča opäť vyhlasuje akciu Prispejte 2 % na rekonštrukciu detského oddelenia, ktorej sloganom je - Vy nám, my vašim deťom. Detské oddelenie poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť o deti a dorast v spádovom území okresu Levoča. Venovaním časti svojich už zaplatených daní môže verejnosť rozhodnúť o tom, kde budú tieto peniaze použité. Nemocnica aj tento rok vyzýva ľudí, aby prispeli časťou svojich daní na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre detských pacientov.

„Minulý rok sa nám aj vďaka finančným prostriedkom z venovaných daní podarilo zrenovovať celé prvé poschodie detského oddelenia. Všetky priestory pre najmenších pacientov boli nadštandardne zariadené celkom novým nábytkom, lôžkami, vybudovaním sociálnych zariadení na každej izbe. Detskí pacienti oddelenia získali v modernizovaných priestoroch väčší komfort, útulnejšie a zábavnejšie prostredie. Dve izby boli aj pomenované významnými športovcami, ktorých fotografie s originálnymi podpismi spríjemňujú prostredie izieb. V tomto roku by sme radi peniaze z venovaných dvoch percent z daní investovali do kompletnej renovácie prízemia detského oddelenia, kde sa nachádzajú tri izby a spoločné priestory pre zamestnancov,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Vedenie levočskej nemocnice sa podľa neho snaží využiť maximum dostupných financií, vlastných aj sponzorských, a preto sa už obrátilo aj na obchodných partnerov a významné firmy v regióne Spiš so žiadosťou o presmerovanie dvoch percent zo zaplatených daní Občianskemu zduženiu 2 % pre nemocnicu Levoča. „Každá fyzická osoba či firma môže darovať dve percentá zo svojich daní. Takýto príspevok neznamená žiadny výdavok navyše, ale daň premenia na adresný dar. Môžu tak pomôcť pacientom levočskej nemocnice, ktorými môžu byť aj ich blízki a príbuzní,“ dodal Jaška.