Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Dočasný most do Levočskej doliny sprejazdnili

Na snímke vozidlo prevážajúce betón na stavebné práce, pod ktorým sa prepadol most pri vstupe do Levočskej Doliny, mestskej časti Levoče v utorok 12. septembra 2023. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v meste v utorok (12. 9.) po tom, ako v dôsledku preťaženia spadol most aj s domiešavačom betónu, ktorý cezeň prechádzal.

Levoča 14. septembra (TASR) - Dočasný most v mestskej časti Levočská dolina už sprejazdnili. Informovala o tom Vladimíra Novotná Čajová z referátu komunikácie a marketingu mesta Levoča. Podarilo sa tak umožniť prejazd motorovým vozidlám pre približne 30 ľudí žijúcich v tejto lokalite. Tí boli od prístupu odrezaní od utorka (12.9.) potom, čo sa pôvodná mostná konštrukcia zrútila, keď cez ňu prechádzal domiešavač betónu.

"Dočasný most sa podarilo aj napriek nepriaznivému počasiu sprejazdniť vo štvrtok v poludňajších hodinách," uviedla Novotná Čajová. Dočasné premostenie zabezpečila a osadila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja.

Novotná Čajová dodala, že mesto bude v najbližšom možnom čase vyberať zhotoviteľa, ktorý na mieste postaví nový most. Výstavba si podľa hrubých odhadov vyžiada približne 250.000 eur.

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v meste v utorok (12. 9.) po tom, ako v dôsledku preťaženia spadol most aj s domiešavačom betónu, ktorý cezeň prechádzal. V noci na stredu sa podarilo uviaznutú miešačku vyslobodiť a začalo sa s prácami na osadení dočasného premostenia.