Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica renovuje izby pre detských pacientov

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Izby budú vybavené samostatným hygienickým zariadením, novým nábytkom, prebaľovacím pultom, vaničkou na kúpanie a televíziou.

Levoča 5. septembra (TASR) – Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča začala v týchto dňoch renovovať päť nadštandardným izieb pre detských pacientov. Práce by mali potrvať do polovice októbra tohto roku. Investícia na prerobenie izieb na detskom oddelení bude stáť viac ako 25.000 eur. Spolufinancuje ju evanjelická cirkev v Levoči. Modernizácia izieb žiadnym spôsobom nenaruší zdravotnú starostlivosť. Izby budú vybavené samostatným hygienickým zariadením, novým nábytkom, prebaľovacím pultom, vaničkou na kúpanie a televíziou.

„K tomuto kroku sme sa rozhodli z dôvodu zvýšenia komfortu pre našich najmenších pacientov a ich sprevádzajúce osoby,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Celkovo bude zavedená nová elektroinštalácia, tepelná izolácia, vnútorná kanalizácia a budú vymenené okná, obklady a dlažby.

Detské oddelenie v Levoči poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť nemocnice II. typu o deti a dorast v spádovom území okresu Levoča, ako aj pre blízke spádové oblasti.