Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Volebnej komisii v Liešnej slúži drevená latrína so srdiečkom

Volebná miestnosť umiestnená v obecnej chate obce Drietoma, určená pre obyvateľov osady Liešna, počas 1. kola volieb do orgánov samosprávnych krajov 9. novembra 2013. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Osady, pre ktoré zriadili okrsok v obecnej chate, sú roztrúsené po okolí. Niektoré sú v blízkosti hlavného cestného ťahu na Českú republiku, no mnoho domov je roztrúsených ďalej medzi horami.

Drietoma 9. novembra (TASR) – Okrsková volebná komisia číslo 3 v osade Liešna v Drietome, okres Trenčín, sídli v chate v lese, kam je počas dažďa problém dostať sa autom. V malej útulnej spoločenskej miestnosti s kuchynkou si kúria drevom v kozube, základné potreby členov komisie musí uspokojiť drevená latrína so srdiečkom.

Podľa predsedníčky komisie Lenky Polákovej okrsok je v obecnej chate v časti Liešna a zriadili ho pre obyvateľov drietomských osád Liešna, Majer a Hranica.

V zoznamoch máme zapísaných 134 voličov, najstaršou voličkou je 94-ročná žena, ku ktorej však pôjdeme s prenosnou urnou, pretože pre nepriaznivé počasie by mala problém dostať sa do volebnej miestnosti,“ priblížila Poláková.
Členka volebnej komisie prikladá do krbu vo volebnej miestnosti umiestnenej v obecnej chate obce Drietoma určenej pre obyvateľov osady Liešna, počas v 1. kola volieb do orgánov samosprávnych krajov 9. novembra 2013.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Ako dodala, osady, pre ktoré zriadili okrsok v obecnej chate, sú roztrúsené po okolí. Niektoré sú v blízkosti hlavného cestného ťahu na Českú republiku, no mnoho domov je roztrúsených ďalej medzi horami.

„Väčšinou ide o starších voličov, voliť v centre obce by bolo pre nich problematické. V sobotu chodia autobusy veľmi zriedka, ďaleko majú aj na zastávku, preto býva sídlom okrskovej komisie práve obecná chata,“ doplnila predsedníčka komisie.