Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Regióny

Linka pre seniorov a ľudí bez pomoci v Banskej Bystrici je v prevádzke

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Požiadavky na nákup potravín či liekov je potrebné zasielať na e-mailovú adresu osamelysenior@banskabystrica.sk alebo telefónne číslo 048/4330 777.

Banská Bystrica 8. januára (TASR) - Aj o pomoci osamelým seniorom v čase pandémie nového koronavírusu diskutoval v piatok Krízový štáb mesta Banská Bystrica a občanov vyzval k prísnemu dodržiavaniu nevyhnutných opatrení a rešpektovaniu platných nariadení. Mnohí obyvatelia ich totiž nerešpektujú vrátane zákazu vychádzania. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

"Projekt Osamelý senior, ktorý mesto opätovne spustilo pred Vianocami, je v neustálej prevádzke. Napriek nízkemu záujmu zo strany verejnosti v predsviatočnom období ostáva naďalej funkčný a k dispozícii pre tých, ktorí to potrebujú. Je určený pre starších obyvateľov nad 65 rokov, ľudí v karanténe, ktorým nemá kto pomôcť, či pre osoby so zdravotným znevýhodnením bez pomoci najbližších rodinných príslušníkov," zdôraznila Marhefková.

Magistrát pripomína, že požiadavky na nákup potravín či liekov je potrebné zasielať na e-mailovú adresu osamelysenior@banskabystrica.sk alebo telefónne číslo 048/4330 777, kde je možné nahrať mimo pracovných dní i hlasovú správu.