Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Linky MHD 29, 50 a 70 po novom zastavujú priamo pri Námestí Ľ. Štúra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Dopravný podnik Bratislava (DPB) tvrdí, že sa mu tak podarilo vyriešiť dlhodobo nedostatočné spojenie do centra Bratislavy.

Bratislava 24. júla (TASR) - Autobusy liniek bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) 29, 50 či 70 po novom zastavujú priamo pri Námestí Ľudovíta Štúra v centre hlavného mesta. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tvrdí, že sa mu tak podarilo vyriešiť dlhodobo nedostatočné spojenie do centra Bratislavy.

"Týmto riešením sme prakticky za nulové náklady prepojili srdce centra mesta s autobusovou stanicou, Ružinovom, Devínom, Devínskou Novou Vsou, Slovnaftom a Podunajskými Biskupicami," spresnil podnik na sociálnej sieti. Na zastávke pri Námestí Ľudovíta Štúra budú autobusy MHD zastavovať len na znamenie. "Takéto riešenia, v ktorých chceme naďalej pokračovať, budú postupne tvoriť mozaiku novej bratislavskej MHD, ktorú chceme počas ďalších rokov výrazne zlepšiť," deklaruje DPB.

Zároveň chce poznať názory cestujúcich a dať im možnosť vyjadriť sa k zmenám, ktoré sa ich týkajú. "Sprístupnili sme preto našu stránku na Facebooku, kde nám môžu posielať akékoľvek tipy na zlepšenie sa. Ak budú realizovateľné, radi ich zavedieme do reality," informoval TASR koordinátor PR a marketingu DPB Martin Žarnovický.