Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Liptov ponúka návštevníkom objavovanie bájnej podzemnej ríše Agharta

Liptovská Mara. Foto: TASR - Andrej Galica

Pri návšteve každej krajiny získajú návštevníci vždy mincu krajiny a do mapy otlačenú pečať. Pri získaní poslednej pečate v mape ríše Agharta dostanú vzácnu mincu ríše.


Liptovský Ján 29. mája (TASR) - Bájna podzemná ríša so záhadným menom Agharta spája v regióne Liptova štyri zázračné krajiny - Netopierkovo, Mincovníčkovo, Svätú Barborku a Permoníkovo. Návštevníci ich vďaka mape ríše objavujú a získavajú vzácne mince kráľovstiev.

Projekt Agharta si kladie za cieľ predstaviť návštevníkom v regióne rôzne turistické lokality. Rodiny s deťmi môžu zas spoznávať okolie a zaujímavosti Liptova hravou formou bez zložitých podmienok a tráviť voľný čas aktívnym spôsobom. "Obyvatelia bájnej podzemnej ríše nepoznajú zlo a nenávisť, žijú v pokoji a mieri. Táto šťastná civilizácia dosahuje neuveriteľného pokroku, kde hranice neexistujú. Podzemné chodby a jaskyne navzájom spájajú všetky svety a tvoria prekvitajúcu ríšu," uvádzajú autori projektu.

Turisti navštevujú jednotlivé krajiny kráľovstva Agharta. Netopierkovo predstavuje Stanišovskú jaskyňu v Jánskej doline, Mincovníčkovo Podzemie pod vežami v Liptovskom Jáne, Svätá Barborka je Medvedia štôlňa v Žiarskej doline a Permoníkovo je krajina Grand hotela Permon na Podbanskom. Pri návšteve každej krajiny získajú návštevníci vždy mincu krajiny a do mapy otlačenú pečať. Pri získaní poslednej pečate v mape ríše Agharta dostanú vzácnu mincu ríše.

Mapu ríše nájdu záujemcovia v každej krajine kráľovstva Agharta. "Tak isto je vysoký predpoklad, že ju nájdu na všetkých miestach Liptova, kde sa stretávajú ľudia hľadajúci pokoj a oddych," priblížili. Známe príbehy o ľudskej ríši žijúcej v podzemí, o mýtickej Agharte, hovoria o skrytom svete, v ktorom ľudia žijú v harmónii, spokojnosti a duchovnej sile.