Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Liptovské poklady hľadajú aj zahraniční turisti

Ilustračné foto. Foto: TASR

Najviac pátračov sa pristavilo v ranogotickom kostole a pri fontáne v centre Liptovského Mikuláša.

Liptovský Mikuláš 5. augusta (TASR) – Možnosť hľadať truhličky s hádankami vedúcimi k liptovským pokladom zaujala veľké množstvo slovenských i zahraničných turistov. Viac ako 1100 z nich si iba v júli prevzalo ako odmenu mešec so suvenírmi, čo už prekonalo celú minuloročnú premiéru tohto zaujímavého projektu.

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková spresnila, že najviac pátračov sa pristavilo v ranogotickom kostole a pri fontáne v centre Liptovského Mikuláša. „Doslova skokanmi roka sú Medvedia štôlňa v Žiarskej doline a Koliba u dobrého pastiera v Čutkovskej doline,“ uviedla.

„Táto veľmi vydarená hra, ktorá potrvá do konca septembra, nie je u nás jediným lákadlom. Rozhodujúci je prístup k návštevníkom našich fundovaných a ochotných sprievodcov. Veľkou prednosťou je aj jedinečná atmosféra starej bane,“ skonštatoval jaskyniar Peter Vaněk z vyhľadávanej Medvedej štôlne.

Dôležitosť kvalitnej komunikácie s návštevníkmi a osobného prístupu personálu zdôraznil aj Peter Bačkor z Čutkovskej doliny pri Ružomberku. „Cestovný ruch je doslova o detailoch. Pátračom, ktorí objavia poklad práve u nás, odovzdávame navyše diplom, ktorý im to bude navždy pripomínať,“ podotkol.

„Všetkých nás teší, že aj zásluhou tohto originálneho projektu si do nášho regiónu našlo cestu podstatne viac turistov ako vlani. Pritom leto ešte ani zďaleka nekončí. Druhá polovica prázdnin s množstvom atraktívnych podujatí je iba na začiatku,“ dodala riaditeľka Informačného centra v L. Mikuláši Jana Piatková.