Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Liptovskomikulášski policajti dohliadnu na poriadok na cintorínoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Pietu na cintorínoch nenarúšajú len vandali, ale aj deti. Na hlavný cintorín sa niektoré chodia bicyklovať, jazdiť na kolobežkách a často skáču aj po hrobových miestach.

Liptovský Mikuláš 30. októbra (TASR) - Na cintorínoch v Liptovskom Mikuláši budú počas Dušičiek hliadkovať mestskí policajti. Budú regulovať dopravu v okolí a priamo v areáloch dohliadnu na poriadok. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

"Na najväčšom Vrbickom cintoríne budú návštevníkov navádzať pri parkovaní. Okrem toho budú pôsobiť preventívne aj pred drobnými krádežami a operatívne zvyknú zakročiť aj pri prípadných požiaroch kahancov," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, v Liptovskom Mikuláši majú aj staré cintoríny, ktoré už nie sú v prevádzke. Hroby sú tam podľa jej slov neudržiavané a vandali si z nich robia miesta na stretnutia a často aj vyčíňanie. "Takýto problém je na starom cintoríne v Palúdzke a Okoličnom," vymenoval náčelník mestskej polície Marián Jančuška.

Pietu na cintorínoch nenarúšajú len vandali, ale aj deti. Na hlavný cintorín sa niektoré chodia bicyklovať, jazdiť na kolobežkách a často skáču aj po hrobových miestach. "Nedávno sme na cintorínoch riešili viaceré porušenia zákona aj priestupky. Išlo hlavne o hlučné partie mladých ľudí, ale aj rôzne krádeže," uviedol Jančuška. Zároveň vyzval ľudí, aby na tieto miesta vstupovali s pokorou a preukazovali zosnulým úctu.