Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Partia nadšencov buduje areál na plážový volejbal

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Najväčšou položkou je špeciálny piesok.

Liptovský Hrádok 1. septembra (TASR) – Kvalitný areál na plážový volejbal v Liptovskom Hrádku, odvážny plán partie športových nadšencov okolo mladého telocvikára Jána Kollára dostáva reálnu podobu. Jedno z dvoch ihrísk za zrenovovanou sokolovňou je už prakticky hotové a začína slúžiť svojmu účelu.

„Pred pár rokmi sme si zmysleli, že by sa niekde tu pod Tatry hodilo nasypať skutočne kvalitný piesok a vybudovať ihriská, ktoré by spĺňali najprísnejšie kritériá plážového volejbalu. Vytypovali sme si vhodný voľný pozemok so zázemím. Majiteľ nám vyšiel v ústrety a našli sme aj ďalších podporovateľov,“ skonštatoval pre TASR.

Nevyhnutné financie sa podarilo podľa neho získať prostredníctvom viacerých menších projektov a nezištnej podpory niekoľkých miestnych firiem. „Najväčšou položkou je špeciálny piesok. Výdatným príspevkom a úsporou je, že väčšinu stavebných prác a terénnych úprav sme si urobili svojpomocne,“ spresnil Kollár.

„Samozrejme, je tu ešte čo dorábať. Naším hlavným cieľom je stihnúť ešte do zimy dosypať dostatočnú vrstvu piesku aj na druhé ihrisko, aby sme budúcu letnú sezónu už mohli otvoriť v plnej paráde,“ dodal s tým, že areál s aspoň dvoma predpisovými ihriskami je základnou podmienkou na organizovanie turnajov.