Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Liptovský Mikuláš rekonštruuje školské kuchyne aj telocvičňu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Mesto je zriaďovateľom šiestich základných a deviatich materských škôl. Zásobovať výdajom jedla ich budú tri školské kuchyne, od ktorých sa očakáva varenie pre 2100 detí.

Liptovský Mikuláš 24. júla (TASR) - Do nového školského roka dostanú liptovskomikulášske deti zrekonštruované školské kuchyne aj telocvičňu. Stavebný ruch je aktuálne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v Okoličnom, nasledovať budú kuchynské priestory MŠ Agátik a školská kuchyňa MŠ Stodoláčik.

Najväčšie stavebné úpravy realizujú v Okoličnom. „Tam musíme investovať spolu s technickým vybavením kuchyne až 200.000 eur. Do zvyšných dvoch kuchýň pôjde 30.000 a 45.000 eur,“ vysvetlil vedúci investičného odboru na mestskom úrade Miloš Berník.

Podľa vedúceho odboru školstva na liptovskomikulášskej radnici Jána Hučíka sa stavebné činnosti počas prázdnin prispôsobujú chodu materských škôl. „Pracovať môžeme, až keď sú detičky v inej škôlke, ktorá má prázdninovú službu. Chceme však, aby už od 2. septembra boli kuchyne a jedálne pripravené na stravovanie žiakov, na ktoré bude ministerstvo dávať príspevok na žiaka 1,20 eura,“ priblížil.

Mesto je zriaďovateľom šiestich základných a deviatich materských škôl. Zásobovať výdajom jedla ich budú tri školské kuchyne, od ktorých sa očakáva varenie pre 2100 detí.

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej rekonštrukciu realizujú aj v telocvični na ZŠ Dr. Aurela Stodolu. Mesto tam vymieňa poškodené parkety, v priestore sa bude rekonštruovať elektroinštalácia. Nové bude tiež osvetlenie cvičebného priestoru. „Dôjde k rekonštrukcii strechy, ústredného kúrenia a vymeníme 34 vykurovacích telies. Deti sa môžu tešiť na zrenovované sociálne zariadenia aj bezbariérový prístup,“ priblížila Čapčíková.

Doplnila, že telocvičňu využívajú aj žiaci z ďalších základných škôl, deti z mestského centra voľného času a členovia športových klubov.