Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Liptovského Mikuláša sa uchádza aj Martin Chrapčiak

Liptovský Mikuláš, ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslava Siváková

O post poslanca má záujem celkom 63 kandidátov - 53 delegovali politické subjekty a desať kandidátov je nezávislých.

Liptovský Mikuláš 19. septembra (TASR) – O post primátora Liptovského Mikuláša sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj nezávislý kandidát Martin Chrapčiak. Informoval o tom v stredu prostredníctvom tlačovej správy.

Doplnil, že o jeho kandidatúre rozhodli nespočetné rozhovory s občanmi, ktorí ho podporujú a potreba riešiť problémy mesta inak.

"Veľa ľudí ma pozná ako občianskeho aktivistu. Mnoho rokov pomáham, kde a ako viem. Preto aj celej kampani dominuje hlavné motto: Činy, nie slová! Myslím, že každý z nás môže svojou troškou prispieť k tomu, aby bolo mesto lepšie a krajšie. Nestačí hovoriť, treba konať, aktivizovať sa práve tam, kde sa dá, vo svojom okolí," poznamenal.

Kandidovať chce len na funkciu primátora mesta, o miesto v poslaneckých laviciach sa uchádzať nebude. "Nenechávam si žiadnu poistku. Rozhodol som sa nekandidovať na poslanca. Ale v prípade zvolenia za primátora budem hľadať podporu a programové prieniky s konkrétnymi poslancami či klubmi."

"Že pomôcť viem a dokážem, preukazujem konkrétnymi činmi. Poznám problémy mesta a mám plán, ako ich riešiť. Preto som sa rozhodol ponúknuť svoju energiu a skúsenosti našim spoluobčanom," dodal.

Oficiálne oznámili kandidatúru na post primátora aj súčasný šéf liptovskomikulášskej radnice Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) a poslanec mestského zastupiteľstva Vincent Kultan (SaS, OĽaNO, KDH a Nova, Šanca).

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej predložili kandidátne listiny pre voľby primátora dva politické subjekty a dvaja nezávislí kandidáti. O post poslanca má záujem celkom 63 kandidátov - 53 delegovali politické subjekty a desať kandidátov je nezávislých. Mesto zverejní zoznam zaregistrovaných kandidátov do 16. októbra, dodala Čapčíková.