Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Liptovský Mikuláš: Poplatok za komunálny odpad sa nezmení

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Počas rokovania zastupiteľstva sa poslanci dohodli, že poplatok by mal ostať zachovaný.

Liptovský Mikuláš 12. novembra (TASR) - Poplatok za komunálny odpad sa od januára budúceho roka v Liptovskom Mikuláši meniť nebude. Poslanci mestského zastupiteľstva na dnešnom zasadnutí zvýšenie sadzby nepodporili.

Počas rokovania zastupiteľstva sa poslanci dohodli, že poplatok by mal ostať zachovaný. "Reálne čísla v roku 2014 ukázali, že mesto malo so zneškodňovaním odpadu minulý rok zvýšené náklady až o 100.000 eur. Už v roku 2014 sa preto žiadalo zvýšiť poplatok za odpad. Bývalé vedenie však poplatok nenavyšovalo a toto bremeno padlo na plecia súčasnému vedeniu radnice," konštatovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Opoziční poslanci odmietajú akékoľvek zvyšovanie poplatkov za odpad. "Žiadna reálna ekonomická analýza nebola tomuto zastupiteľstvu predložená. Jediné, čo bolo predložené, bolo hádzanie viny za zvyšovanie poplatku tým, že predchádzajúce vedenie údajne nehospodárne riadilo odpadové hospodárstvo, čo nie je pravda," reagoval predseda opozičného poslaneckého klubu Vincent Kultán.

Poplatok za komunálny odpad sa mal zvýšiť o 20 percent z pôvodných 22,55 eura za osobu a rok na 27 eur.