Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Kandidatúru potvrdil bývalý primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč

Ilustračné foto Foto: TASR

Ján Blcháč zdôraznil, že má záujem pričiniť sa o to, aby si obyvatelia metropoly horného Liptova mohli povedať, že sa im v tomto meste dobre žije.

Liptovský Mikuláš 2. septembra (TASR) – Zámer opätovne zabojovať o primátorské kreslo na liptovskomikulášskej radnici dnes oficiálne potvrdil Ján Blcháč, ktorý túto funkciu už zastával jedno volebné obdobie v rokoch 2007-2010. Nechce robiť nákladnú kampaň, ale komunikovať s voličmi osobne i na sociálnych sieťach.

Zároveň zdôraznil, že má záujem pričiniť sa o to, aby si obyvatelia metropoly horného Liptova mohli povedať, že sa im v tomto meste dobre žije. „Motivuje ma podpora významnej časti verejnosti a pocit zodpovednosti za dokončenie mnohých projektov, ktoré sme naštartovali v predchádzajúcom volebnom období,“ prízvukoval.

„Spoluobčanom nechcem sľubovať žiadne vzdušné zámky, ale reálny program pre dobre spravované mesto vo všetkých podstatných oblastiach,“ uviedol pre TASR s tým, že kandiduje s podporou viacerých politických strán a občianskeho združenia. „Koaličnú zmluvu podpíšeme v najbližších dňoch,“ spresnil Blcháč.

Funkčná infraštruktúra, opravené cesty, chodníky, osvetlenie, vývoz odpadu, pozornosť venovaná deťom, mládeži, seniorom i strednej generácii, podpora kultúry, športu sú podľa neho samozrejmosťou a základnými úlohami mesta. „To chceme všetci, no treba ponúknuť reálne vízie a pretaviť ich do výsledkov,“ dodal.

Zámer uchádzať sa o post primátora už prezentovali aj ďalší štyria kandidáti, riaditeľ mestských Verejnoprospešných služieb Jozef Klepáč, projektový manažér Vladimír Olej, manažér v cestovnom ruchu Jaroslav Čefo a viceprimátor Jozef Repaský. Primátor Alexander Slafkovský viackrát potvrdil, že už nemieni kandidovať.