Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Liptovskí hasiči bojovali s požiarom senníka dve hodiny

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Plamene zasiahli celý senník s rozlohou približne 800 štvorcových metrov.

Liptovský Trnovec 20. septembra (TASR) - Liptovských hasičov zamestnával dnes od rána rozsiahly požiar veľkokapacitného senníka v obci Liptovský Trnovec. Podľa riaditeľky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Evy Krajčiovej spôsobil škodu predbežne vo výške 61.000 eur.

Požiar vypukol krátko pred ôsmou hodinou a zasiahol celý senník s rozlohou približne 800 štvorcových metrov. V budove sa v tom čase nenachádzali žiadne osoby ani zvieratá. "Hasiči ihneď začali s hasením z viacerých miest, pričom pre dopĺňanie hasičských cisterien vodou bolo vytvorené 400-metrové dopravné vedenie z vodného toku," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Michal Kypus.

Hasičom sa podľa neho požiar podarilo lokalizovať po dvoch hodinách. "Príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania," doplnil Kypus. Na mieste zasahovalo 18 profesionálnych hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku a tiež zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Pomáhalo im 21 dobrovoľných hasičov z Liptovského Trnovca, Bobrovca, Malužinej, Važca a Liptovského Mikuláša.