Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Literárna Bystrica je venovaná pamiatke básnika Mikuláša Kováča

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

V utorok (28.3.) je na programe stretnutie so spisovateľom Miroslavom Bartošom v Štátnej vedeckej knižnici.

Banská Bystrica 27. marca (TASR) – V meste pod Urpínom sa dnes začal XXI. ročník festivalu Literárna Banská Bystrica, ktorý potrvá do 31. marca. Je venovaný pamiatke básnika Mikuláša Kováča. Tohtoročné podujatie odštartovala beseda s dcérou básnika a potom pokračovalo literárnym pásmom z jeho tvorby pod názvom Všetci ste v mojom srdci prítomní.

Ako TASR informovala Soňa Šóky, PR a project manager z Verejnej knižnice Mikuláša Kováča (VKMK), v utorok (28.3.) je na programe stretnutie so spisovateľom Miroslavom Bartošom v Štátnej vedeckej knižnici (ŠVK) a inscenovaná prednáška o kreatívnom pohľade do života a diela spisovateľa Petra Karvaša vo Vile Dominika Skuteckého.

Streda (29.3.) prinesie v ŠVK prezentáciu knihy krátkych próz s názvom Miroslav Kapusta: Štepený čertom, ale tiež Déjavu - grotesknú feériu pre dvoch hercov a kúzla Divadla Ticho a spol., ktorá sa uskutoční v Centre nezávislej kultúry – Záhrada.

Štvrtok (30.3.) bude v ŠVK venovaný Kováčovej Bystrici – 13. ročníku amatérskej umeleckej súťaže v interpretácii poézie a prózy či vlastnej tvorbe žiakov základných a stredných škôl a aj besede s autorkou Martou Hlušíkovou na tému Mlynčeky tety Hrozienky a iné knižky.

V piatok (31.3.) sa v prednáškovej sále Gymnázia Mikuláša Kováča koná prezentácia autorov banskobystrického literárneho zoskupenia pod názvom Generácia nula. Deň zakončí vo VKMK Noc s Andersenom, zážitkové podujatie pre žiakov základných škôl.