Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

NAŽIVO: Poslanci BSK budú schvaľovať záverečný účet i dotácie

Pavol Frešo, archívne foto Foto: Archív SDKÚ-DS

Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) by dnes mali rozhodnúť o dotáciách pre škôlky, opravu ciest i príspevky pre komunitné projekty v bratislavských mestských častiach.

Bratislava 26. júna (TABLET.TV) - TABLET.TV vám prináša priamy prenos z jedenásteho pracovného zasadnutia Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Začiatok zasadnutia je naplánovaný na 9:00 hod.



Témami rokovania dnešného 11. zasadnutia krajského zastupiteľstva bude aj záverečný účet, plán rozvoja kultúry na území kraja a návrh na rekonštrukciu židovskej synagógy v Senci.

Poslanci dnes rozhodnú o 74 žiadostiach na rozšírenie a vybavenie kapacity materských škôl v kraji, 17 žiadostiach na opravu ciest v 15 mestských častiach Bratislavy a okresných mestách Malacky a Senec. Schvaľovať budú aj 55 žiadostí, ktorými sa v rámci programu 50 centov na obyvateľa o dotácie uchádzajú občianske a komunitné združenia v bratislavských mestských častiach.

V záverečnom účte za rok 2014 by poslanci mali schváliť hospodárenie s prebytkom, ktorý podľa predloženého návrhu dosiahol 6.380.741 eur.

V pláne rozvoja kultúry na území kraja budú poslanci schvaľovať strategické ciele do roku 2020. Súčasťou plánov na rozvoj kultúry v kraji je aj rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky - židovskej synagógy v Senci, ktorá by sa mala stať spoločensko-kultúrnym centrom so stálou expozíciou židovskej kultúry.

V predloženom programe 11. zasadania zastupiteľstva BSK je 20 bodov, predpokladá sa však, že na začiatku dnešného rokovania sa objavia návrhy na zaradenie ďalších bodov.