Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Na žiakov v Liptovskom Mikuláši čaká komfortnejšie prostredie

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Radnica vykonala v uplynulom období viaceré investície, ktoré prispejú k zvýšeniu pohodlia školákov.

Liptovský Mikuláš 2. septembra (TASR) - Nový školský rok prinesie žiakom i pedagógom v Liptovskom Mikuláši komfortnejšie prostredie v školách a školských zariadeniach. Radnica vykonala v uplynulom období viaceré investície, ktoré prispejú k zvýšeniu pohodlia školákov.

Ako informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíkova, na celej Základnej škole (ZŠ) na Ulici čs. brigády vymenili okná za 82.000 eur. "Podobnej výmeny sa dočkali aj v Materskej škole (MŠ) Nábrežie Aurela Stodolu. Práce stáli vyše 13.000 eur," uviedol Miloš Berník z mestského úradu.

V súčasnosti rekonštruujú palubovku telocvične v ZŠ s MŠ Demänovská ulica v sume 60.000 eur, pričom mesto na túto akciu dostalo dotáciu z ministerstva školstva vo výške 45.000 eur. Palubovku obnovujú aj v ZŠ na Ulici čs. brigády za 30.000 eur.

Nových plastových okien sa dočkajú v treťom pavilóne v MŠ na Nábreží 4. apríla. Rekonštrukcia si vyžiada 18.000 eur. V MŠ Palúčanská v týchto dňoch opravujú elektroinštaláciu. "V tomto čase pracujeme aj na príprave rekonštrukcie strechy školy na Okoličianskej ulici, pri ktorej by sme práce dali do rozpočtu na budúci rok," podotkol Berník. Magistrát tiež pripravuje projektové dokumentácie na parkovacie plochy pri ZŠ s MŠ Okoličianska a výmenu okien v ZŠ Nábrežie Dr. A. Stodolu, kde je možnosť získať financie z eurofondov.

V súvislosti so začiatkom roka sa aktívnejšie na prácu s deťmi a mládežou pripravujú aj príslušníci mestskej polície. "Naše preventívne aktivity robíme pravidelne. Na začiatku školského roka ide najmä o dopravnú výchovu spojenú s praktickou časťou na dopravnom ihrisku. Počas školského roka témy prednášok a besied určujú pedagógovia. Ohlasy na naše aktivity zo škôl sú kladné. Snažíme sa do nich zapájať všetkých mestských policajtov," zhrnul náčelník mestskej polície Marián Jančuška.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš pôsobí deväť MŠ, dve spojené ZŠ s MŠ a štyri ZŠ. Radnica spravuje aj základnú umeleckú školu a centrum voľného času. V školskom roku 2016/2017 bude MŠ navštevovať 970 detí, z tohto počtu zavíta do škôlok prvý raz 349 z nich. V ZŠ budú vzdelávať 2355 žiakov, z toho 312 prvákov.