Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Víťaz v pretekoch malotraktorov je už známy

Na snímke účastník majstrovstiev Slovenska v pretekoch malotraktorov v Lome nad Rimavicou 26. júla 2014. Foto: TASR/Ján Siman

Stal sa ním Miroslav Krahulec z Hriňovej.

Lom nad Rimavicou 26. júla (TASR) - Víťazom 12. ročníka Majstrovstiev Slovenska v pretekoch malotraktorov sa dnes v obci Lom nad Rimavicou v okrese Brezno stal Miroslav Krahulec z Hriňovej. Ako TASR informoval predseda organizačného výboru súťaže Ľudovít Kubiš, víťaz uspel v konkurencii 15, prevažne doma vyrobených strojov.

V Lome nad Rimavicou sa dnes z víťazstva tešil aj domáci pretekár Jakub Vetrák, ktorý dominoval v súťaži o najsilnejší malotraktor. Porota odmenila i Slavoja Hrušku, ktorý mal najkrajší stroj. "Súťažili sme na tradičnej trati. Najskôr to bola rýchlostná súťaž, a potom jazda zručnosti. Pretekári sa predviedli aj s vlečkou, ktorú museli cúvaním vrátiť na pôvodné miesto. Už štvrtýkrát sa na súťaž prihlásil už dnes 11-ročný Ondrej Porubský. Je tradične najmladším účastníkom, ktorému malotraktor na mieru vyrobil otec. Žiaľ nepodarilo sa mu dokončiť prvý meraný tréning," povedal Kubiš.

Porotcovia si okrem malotraktorov všímali aj pekné dámy, ktoré prišli povzbudzovať. Po vzájomnej dohode udelili titul Miss maloktrator slečne Denise z Hriňovej.
Pretekár Michal Ondris z Polomky
Foto: TASR/Ján Siman