Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ľuboša F., považovaného za bossa Nitry, prepustili na slobodu

Na archívnej snímke Ľuboš F. prichádza do pojednávacej siene na chodbe Justičného paláca na Záhradníckej ulici. Foto: TASR - archív

Vo výkone trestu odňatia slobody bol od druhej polovice mája 2013, keď bol predtým právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre na tri roky v kauze cukrovaru.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Ľuboša F., považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia a jedného z posledných žijúcich bossov starej gardy, prepustili z výkonu trestu odňatia slobody na slobodu.

Ako dnes TASR informovali justičné zdroje, Ľuboša F. prepustili na slobodu v utorok 6. októbra približne o 15.00 hodine z väzenia v Banskej Bystrici. Vo výkone trestu odňatia slobody bol od druhej polovice mája 2013, keď bol predtým právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre na tri roky v kauze cukrovaru. Ako prvý dnes o prepustení Ľuboša F. informoval portál Aktuálne.sk.

Kauza cukrovar, v ktorej bol odsúdený, sa ťahala od roku 1997. Vtedy si aj takmer rok odsedel vo väzbe. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici Ľuboš F. čelí obžalobe v kauze tzv. piťovcov 2. V prípade má už dnes pokračovať pojednávanie. Ľuboš F. na súd prišiel "z voľnej nohy", čo vo väzenskom slangu znamená zo slobody, s tým, že sa nechce vyhýbať trestnému stíhaniu. Píše ďalej Aktuálne.sk.

Podľa obžaloby Ľuboš F. prevzal od Róberta Bíleho, šéfa skupiny piešťanských piťovcov, v období od júla 2011 až do roku 2012 spolu 4000 eur, ktoré pochádzali z vydierania Pavla z Piešťan a Miloša z Rajca. Bíly a ďalší traja muži peniaze získali pri vymáhaní dlhu.

Na Okresnom súde Bratislava I čelí Ľuboš F. aj ďalšej obžalobe spoločne s ďalšími troma mužmi. Prokurátor uvádza, že naplánoval a zaplatil za vraždu bossa slovenskej mafie a zakladateľa skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z februára 1997. Najbližšie pojednávanie v tejto kauze je naplánované na 20. októbra.

Meno Ľuboša F. sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami, ktorú riešil Krajský súd v Bratislave.