Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

Ľubovnianska knižnica zmodernizovala priestory pre mládež

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Ľubovnianska knižnica eviduje v tomto roku viac ako 2100 registrovaných používateľov, jej súčasťou je takmer 64.000 knižničných jednotiek.

Stará Ľubovňa 10. decembra (TASR) - Ľubovnianska knižnica zmodernizovala priestory pre mládež. Ako TASR informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová, pribudli tam nové regály, stoly, sedenie, tulivaky či úložné skrinky a vešiakové zostavy. Atraktívnym prvkom je podľa jej slov takzvaný vibe "polihovací" oddychový priestor, ktorý ponúka výhľad na mesto a Hrad Ľubovňa.

Knižnica v Starej Ľubovni nadviazala na minuloročný projekt, ktorý umožnil rekonštrukciu detského oddelenia. Obnovu interiéru oddelenia mládeže zrealizovali prostredníctvom projektu Nový dizajn - mladým. Financovali ju zo zdrojov z Fondu na podporu umenia vo výške 7000 eur a z vlastných financií, ktoré predstavujú 2230 eur.

"Obnovené oddelenie spĺňa súčasné podmienky moderného priestoru, ako efektívnosť, atraktívnosť, komfort a praktickosť. Slúži nielen na požičiavanie kníh, ale hlavne na trávenie voľného času čitateľov, prípadne na organizovanie komorných podujatí," uviedla.

Ľubovnianska knižnica eviduje v tomto roku viac ako 2100 registrovaných používateľov, jej súčasťou je takmer 64.000 knižničných jednotiek. PSK pripomína, že za prvý polrok aktuálneho roka ju navštívilo približne 16.400 ľudí.