Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Lučenci dnes vyvrcholia oslavy fašiangov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Na lučeneckých Fašiangoch 2016 nebude chýbať ani ľudová muzika a tance, pochovávanie basy, jarmok tradičných remesiel či ochutnávka vín.

Lučenec 7. februára (TASR) – Zábava, hudba a množstvo tradičných jedál čaká na návštevníkov podujatia Fašiangy 2016, ktoré sa koná v nedeľu 7. februára od 8.00 h v priestoroch Mestskej tržnice v Lučenci. TASR o podujatí informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová, podľa ktorej takouto formou fašiangy v Lučenci oslavujú od roku 2011.

"Touto akciou chceme súčasným generáciám pripomenúť všetky zvyky a tradície, ktoré sa s fašiangovým obdobím spájajú," priblížila zámer organizátorov hovorkyňa. Súčasťou tohtoročných fašiangových osláv bude podľa jej slov ochutnávka zabíjačkových špecialít, súťaž družstiev vo výrobe klobás a súťaž o najlepšiu domácu klobásu. "Klobásy budú súťažiaci na podujatí buď priamo vyrábať, alebo ich donesú už hotové," dodala.

Na lučeneckých Fašiangoch 2016 nebude chýbať ani ľudová muzika a tance, pochovávanie basy, jarmok tradičných remesiel či ochutnávka vín. Pre deti si organizátori pripravili výrobu masiek a maľovanie na tvár.