Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Lučenec pripravuje súťaž na nového dopravcu mestskej hromadnej dopravy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Samospráva v rámci pripravovanej súťaže počíta s predpokladanými ročnými prepravnými výkonmi na úrovni 225.000 kilometrov.

Lučenec 4. decembra (TASR) - Mesto Lučenec pripravuje verejné obstarávanie na nového dodávateľa pravidelnej autobusovej dopravy na obdobie desiatich rokov. Vyhlásenie a zabezpečenie súťaže schválili poslanci mesta na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"Predmetom obstarávania bude výber dopravcu pre zabezpečenie bezpečných, efektívnych a kvalitných dopravných služieb v mestskej pravidelnej autobusovej doprave v meste Lučenec. Mestská verejná doprava predstavuje logický dopravný celok, ktorého výsledkom je funkčná dopravná obslužnosť územia podľa potrieb obyvateľstva," uviedla samospráva v dôvodovej správe.

Mesto v rámci prípravy súťaže koncom januára zverejnilo predbežné oznámenie o zámere vyhlásiť verejné obstarávanie na nového dodávateľa služieb v oblasti verejnej dopravy. Začiatkom leta sa uskutočnili prípravné trhové konzultácie, na pôde mesta bola na jeseň zriadená aj pracovná skupina pre prípravu potrebných podkladov.

Samospráva v rámci pripravovanej súťaže počíta s predpokladanými ročnými prepravnými výkonmi na úrovni 225.000 kilometrov. Nový dopravca by mal verejnú autobusovú dopravu v meste zabezpečovať počas desiatich rokov s predpokladaným začiatkom od mája 2024.

Mestská hromadná doprava v Lučenci v súčasnosti pozostáva z piatich autobusových liniek. Službu zabezpečuje spoločnosť SAD Lučenec.