Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Lučenci sa začali dvojdňové Vianočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Sprievodnými podujatiami sú rozdávanie sladkostí, živý betlehem, vozenie na koči a fotografovanie v kresle pred stromčekom.

Lučenec 13. decembra (TASR) – Hudobné a kultúrne vystúpenia, vianočná veselica, udeľovanie certifikátu regionálnym produktom, sochárske sympózium, ale aj ekumenické stretnutie či vyhodnotenie vianočnej súťaže. To všetko čaká na návštevníkov Vianočných trhov, ktoré sa dnes a v piatok konajú na Námestí republiky v Lučenci.

"Okrem vianočného sortimentu v predajných stánkoch je pripravený bohatý kultúrny program. Počas prvého dňa bude rezbár dokončovať na námestí sochy Svätej rodiny, ktoré budú súčasťou betlehemu so živými zvieratkami. Rovnako tak budú prebiehať dokončovacie práce na soche anjela, ktorý bude slávnostne odhalený o 15. h," uviedla vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová. Program úvodného dňa zakončí vianočný punč primátorky o 16. h.

Na druhý deň trhov je pripravené okrem iného pásmo programov lučeneckých základných škôl, vystúpenie speváckeho zboru Rezeda a folklórnych súborov Radosť a Ipeľ. "Sprievodnými podujatiami sú rozdávanie sladkostí, živý betlehem, vozenie na koči a fotografovanie v kresle pred stromčekom," dodala Bérešová.

V Sládkovičove budú vianočné trhy na podporu škôl


Na námestí v Sládkovičove budú v piatok (14.12.) od 15. h vianočné trhy na podporu školám.

V sprievodnom programe od 16. h vystúpia žiaci miestnych škôl, chlapci a dievčatá z Detského centra Hrajkovo, spevokol Klubu seniorov a Ekumenický spevácky zbor.

Ako uviedla Zuzana Červenková z mestského úradu, pôjde o klasické vianočné trhy so stánkami, predajné stánky však budú mať aj školy. "Budú ponúkať vlastnoručne vyrobené dekorácie. Celé je to o podpore sládkovičovských škôl, ktoré si na oplátku pre divákov pripravili program."

V Šamoríne sa konajú vianočné trhy so sprievodným programom


Na Hlavnom námestí v Šamoríne sa od štvrtka do piatka (14.12.) budú konať vianočné trhy, oba dni zhruba od 15.45 h do 20.00 h.

Ako uvádza mesto na svojej webstránke, pôjde o vianočné trhy so stánkami. Vystúpia tam viaceré šamorínske materské a základné školy, na programe budú aj vystúpenia pre deti. Vo štvrtok o 18.00 h vystúpia manželia Bangovci a od 19.00 zaznejú vianočné piesne v podaní Atiho Mezeia. V piatok o 18.30 h vystúpi Erox Martini a o 19.30 kapela Dejavu.