Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ľudia majú o voľby na turistickej chate Cerová záujem

Záujem zo strany chatárov i miestnych obyvateľov o dnešné voľby do Národnej rady SR zaznamenáva miestna volebná komisia, ktorá sídli na turistickej chate Cerová v Cerovej - časti Radobice v okrese Prievidza Foto: TASR - Alexandra Moštková

V hornonitrianskej obci Radobice je viac chatárov ako miestnych obyvateľov.

Radobica 5. marca (TASR) - Záujem zo strany chatárov i miestnych obyvateľov o dnešné voľby do Národnej rady SR zaznamenáva miestna volebná komisia, ktorá sídli na turistickej chate Cerová v Cerovej - časti Radobice v okrese Prievidza.

Ako povedala pre TASR podpredsedníčka tamojšej volebnej komisie Darina Galanská, v hornonitrianskej obci je viac chatárov ako miestnych obyvateľov, tiež tam majú málo mladých ľudí a školopovinných detí. "Najkrajšie je tu cez leto, každý sa sem ťahá len cez leto, teraz je to také mŕtve," podotkla.

Voliči, ako ozrejmila Galanská, chodia odovzdať svoj hlas priebežne, no viac ich komisia očakáva v týchto popoludňajších hodinách. "Chodia chatári, čo tu bývajú cez víkendy, ale prídu aj domáci určite," spresnila.

Sídlo volebného okrsku si podľa svojich slov pochvaľuje aj majiteľ chaty Pavol Kováčik: "Je to výnimočná udalosť, aspoň raz do roka je tu niečo také zaujímavé, že sem prídu ľudia. Ľudia prídu radi a hlavne, keď sú voľby," povedal.

Zvýšený záujem zo strany turistov, ktorí by sem po voľbách zavítali chatár z Cerovej však nezaznamenal. "Myslím si, že to sem ľudí nepriláka za to, že sú tu voľby alebo že by to malo nejaký vplyv na chod tohto zariadenia. Aj počasie rozhoduje, skrátka aj financie," poznamenal.

V Radobici žije okolo 400 miestnych obyvateľov, v okrsku číslo 2, ktorý sídli na turistickej chate v lese, majú zapísaných celkovo 66 oprávnených voličov.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE