Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ľudia s trvalým pobytom Prešov bez určenia ulice volia v okrsku č. 39

Volička vhadzuje nepoužité hlasovacie lístky do určenej urny vo voľbách do Národnej rady SR, 5. marca 2016. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Je medzi nimi veľa takých občanov, ktorí prišli o svoj trvalý pobyt na konkrétnej adrese z rozličných dôvodov.

Prešov 5. marca (TASR) – V Prešove sa parlamentných volieb môžu zúčastniť voliči bez trvalého pobytu na konkrétnej ulici vo volebnom okrsku číslo 39. Je ich vyše 2000. Ide o ľudí, ktorí majú ako trvalý pobyt uvedený iba mesto Prešov. Keďže ich registruje radnica na svojej adrese Hlavná 73, kde dostávajú aj poštu, a táto ulica patrí práve pod tento konkrétny okrsok, sú zapísaní medzi oprávnenými voličmi iba v okrsku číslo 39. Tradične volia v priestoroch základnej školy na Kúpeľnej ulici. Pre TASR to uviedla Beáta Findišová, poverená riadením právneho oddelenia Mestského úradu v Prešove.

Ako zdôraznila, zďaleka to nie sú iba bezdomovci. Je medzi nimi veľa takých občanov, ktorí prišli o svoj trvalý pobyt na konkrétnej adrese z rozličných dôvodov. Väčšina z nich nebýva na ulici, ale v prenajatých nehnuteľnostiach, na ubytovniach alebo u známych.

Predsedníčka volebného okrsku číslo 39 Gabriela Kocáková konkretizovala, že v ich volebných zoznamoch majú celkom 2999 zapísaných oprávnených voličov. Z toho je 2253 s trvalým pobytom - mesto Prešov. Z tejto skupiny prišlo doteraz voliť iba niekoľko jednotlivcov. Záujem o voľby mali dnes skôr ostatní voliči, ktorých majú v zozname 745. K urnám prichádzali v hojnejšom počte až popoludní a večer.

V Prešove je vo volebných zoznamoch zapísaných celkom 72.783 oprávnených voličov. Na území mesta je k dispozícii 81 volebných okrskov a rovnaký počet volebných miestností.
Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE