Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Ľuďom v núdzi v Trenčíne pomáhajú hlinené dukáty

Na snímke ukážka hlinených dukátov, 24. februára 2023 v Trenčíne. Za "hlinený dukát" si ľudia bez domova môžu v Trenčíne kúpiť jedlo alebo službu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby.

Trenčín 30. novembra (TASR) - Ľuďom v núdzi je možné od konca februára v Trenčíne pomáhať aj kúpou hlinených dukátov. Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Hlinené dukáty sa za jedno euro dajú kúpiť v troch automatoch (Námestie sv. Anny, na Sládkovičovej ulici a na Ulici 1. mája) alebo v pokladničkách v Centre pre rodinu na Farskej ulici, vo Farskom kostole na Mariánskom námestí alebo v Reštaurácii u Janky na Palackého ulici.

Doteraz šlo do obehu 2075 dukátov. Ľudia v núdzi ich vymieňali za prenocovanie v mestskej nocľahárni a za jedlo v šiestich prevádzkach zapojených do projektu.

"Benefit symbolického platidla je nielen vo výmene za jedlo alebo praktické služby. Človek v núdzi sa dostane do kontaktu so sociálnym pracovníkom, ktorý mu poskytne odborné sociálne poradenstvo a pomoc pri riešení zložitej životnej situácie," doplnila hovorkyňa.