Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Lupič sa sám dobehol, zafarbenými peniazmi z lupu kŕmil hrací automat

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Nitre

Chorváta polícia podozrieva, že vylúpil banku v Ružinove, odkiaľ si páchateľ odniesol vyše 21 tisíc eur.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Policajti odhalili páchateľa lúpeže, ktorý si z pobočky banky na Seberíniho ulici v bratislavskom Ružinove minulý pondelok (13. 10.) odniesol vyše 21 tisíc eur. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Ďalej uviedla, že podozrivý občan Chorvátskej republiky skončil v rukách polície "vďaka všímavosti prevádzkarky jednej z herní v druhom bratislavskom okrese". V sobotu (18. 10.) si totiž všimla, že hrací automat plní zafarbenými bankovkami. Milan (28) je už obvinený zo zločinu lúpeže, polícia žiada jeho väzobné stíhanie, informovala hovorkyňa.

"Obvinený mal podľa doterajšieho vyšetrovania 13. októbra v čase o 15.30 hod. vojsť do pobočky banky na Seberíniho ulici v Bratislave, kde mal pod hrozbou použitia krátkej guľovej zbrane v anglickom jazyku žiadať od tam prítomných zamestnankýň, aby mu vydali finančnú hotovosť," pripomenula Považanová. Dodala, že peniaze mu dali do igelitovej tašky aj s farbiacim balíčkom. Z miesta činu potom ušiel. Hrozí mu väzenie na sedem až 12 rokov.