Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Lupič z košických predajní je už v rukách polície

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Košice 29. septembra (TASR) - Policajti zadržali muža, ktorý tento mesiac so zbraňou v ruke prepadol dve predajne v centre Košíc. Vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 51-ročného Milana z okresu Trebišov.

"Podozrivý dobrovoľne vydal airsoftovú zbraň. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," uviedla dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Lupič najprv 13. septembra lúpežne prepadol predavačku v obchode na Vodnej ulici. Namieril na ňu zbraň a pýtal si peniaze. Žena mu v obave o svoj život vydala z pokladne finančnú hotovosť 220 eur. Páchateľ jej potom lepiacou páskou prelepil ústa, spútal jej ruky a nohy a z miesta ušiel. Predavačka neutrpela žiadne zranenia.

K ďalšiemu prepadu došlo večer 21. septembra v predajni na Poštovej ulici. Páchateľ vošiel do predajne, namieril na predavačku zbraň a opakovane pod hrozbou zabitia pýtal peniaze. Keď mu žena povedala, že v pokladni nemá žiadne peniaze, utiekol.