Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

M. Ftáčnik bude v Kodani hovoriť o spolupráci či cyklodoprave

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

"Cieľom summitu je poukázať na význam samospráv pri prekonávaní ekonomických a sociálnych výziev v Európe a presadiť záujmy miest pri tvorbe nosných politík únie," dodal Andrassy.

Bratislava 22. marca (TASR) - Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik sa zúčastní na dvojdňovom 5. summite európskych miest a regiónov v Kodani. V piatok 23. marca vystúpi v diskusii, ktorá bude venovaná zapájaniu občanov do regionálnych a miestnych projektov. TASR o tom informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Na podujatí sa zúčastnia viacerí architekti, akademici, odborníci na mestské plánovanie a primátori európskych miest. Ftáčnik sa stretne aj s primátorom Kodane Frankom Jensenom a ďalšími predstaviteľmi mesta. Podľa Andrassyho by mali hovoriť o konkrétnych možnostiach vzájomnej spolupráce, napríklad o inšpiráciách pri rozvoji cyklistickej dopravy.  

Podujatie s ústredným mottom Európske mestské štruktúry 21. storočia organizuje Výbor regiónov Európskej únie v spolupráci s dánskou metropolou. "Cieľom summitu je poukázať na význam samospráv pri prekonávaní ekonomických a sociálnych výziev v Európe a presadiť záujmy miest pri tvorbe nosných politík únie," dodal Andrassy.