Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Na Gajdošské fašiangy v Malej Lehote zavítajú aj účinkujúci z Írska

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Starosta Malej Lehoty Dušan Pacalaj pre TASR priblížil, že na podujatí sa tento rok predstavia aj gajdoši z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Írska, Ukrajiny a Macedónska.

Malá Lehota 22. januára (TASR) - Celkom 125 účinkujúcich vrátane 30 zahraničných sa predstaví na 37. ročníku Gajdošských fašiangov v obci Malá Lehota v okrese Žarnovica, ktoré sa uskutočnia v dňoch 9. až 11. februára. Táto tradičná prehliadka gajdošských sólistov a zoskupení sa súčasne bude konať aj v susedných obciach Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany.

Starosta Malej Lehoty Dušan Pacalaj pre TASR priblížil, že na podujatí sa tento rok predstavia aj gajdoši z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Írska, Ukrajiny a Macedónska. "Hlavný program, v ktorom budú vystupovať všetci zahraniční hostia, bude v piatok 9. februára o 18.00 h v Dome kultúry Malá Lehota," uviedol Pacalaj.

Program tohto tradičného podujatia sa začne už vo štvrtok 8. februára výstavami a tvorivým workshopom. V piatok 9. februára bude pokračovať tradičnou fašiangovou obchôdzkou obcou s gajdošmi, ktorá je podľa Pacalaja nehmotným dedičstvom Malej Lehoty. Súčasne bude v obci prebiehať v tento deň výchovný koncert, tradičný jarmok, ale aj súťaž o najlepšiu huspeninu. Bodkou za festivalom bude v nedeľu 11. februára gajdošská slávnostná svätá omša za nositeľov tradícií.