Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Premiér Fico pomáhal pri stavaní mája

Strana Smer–SD si aj v tomto roku pripomenula ľudovú tradíciu stavania májov a Sviatku práce za účasti predsedu vlády SR a predsedu strany Smer–SD Roberta Fica v nedeľu 28. apríla 2013 v oddychovom areáli pri bratislavskom Štrkoveckom jazere. Na snímke atmosféra stavania mája, predseda vlády SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico (vpravo). Foto: TASR/Štefan Puškáš

Aj symbolické stavanie mája má podľa premiéra Roberta Fica zmysel.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Aj symbolické stavanie mája má podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zmysel. "Pripomíname si ním to pekné, čo v našej histórii na Slovensku bolo a bol by som veľmi rád, keby sme udržiavali aj naďalej. Akosi príliš často importujeme všelijaké cudzie sviatky," povedal na dnešnom stavaní mája v bratislavskom Ružinove organizovaného Smerom-SD.

Ako poznamenal, stavanie mája sa spája aj so Sviatkom práce, o ktorej priznáva, že jej nie je na Slovensku v súčasnosti dostatok, čo je však podľa jeho slov údel celej Európy. Avizoval preto, že vláda urobí všetko preto, aby sa zamestnanosť zlepšila vrátane využívania stimulov v podobe daňových úľav. Pomôcť majú aj eurofondy.

"Patrím medzi ľudí, ktorí sa na Slovensko pozerajú veľmi optimisticky a odmietam, aby sme stále vytvárali obraz Slovenska iba v čiernych farbách," skonštatoval Fico s tým, že čísla nie sú také katastrofálne, ako sa snaží niekto dokázať. Verí, že situácia sa v druhom pol roku a budúcom roku zlepší a kabinet sa bude môcť sústrediť aj na iné témy.