Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Malacky plánujú veľké modernizácie detských ihrísk

Detské ihrisko slúži tým najmenším. Archívna snímka vznikla v Bratislave, 29. mája 1953. Foto: TASR - L. Roller

Výraznejšou premenou by mohlo prejsť aj detské ihrisko vo vnútrobloku na Záhoráckej ulici pri mestskom centre kultúry.

Malacky 20. augusta (TASR) - Po pasporte detských ihrísk, ktorý iniciovali poslanci Malaciek na júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva, pristúpila samospráva k ich postupnej obnove. Okrem revitalizácie a dopĺňania prvkov pripravuje mesto i rozsiahlu modernizáciu dvoch veľkých detských ihrísk na sídlisku Domky a v Zámockom parku.

Mesto pripravuje verejné obstarávanie, rodiny by sa mohli tešiť z nových ihrísk na jar 2018. "Máme už spracovanú projektovú dokumentáciu, v rámci ktorej plánujeme investovať vyše 200.000 eur," uviedol pre portál Ľudia pre Malacky primátor okresného mesta Juraj Říha (nezávislý).

Výraznejšou premenou by mohlo prejsť aj detské ihrisko vo vnútrobloku na Záhoráckej ulici pri mestskom centre kultúry. Malacky sa uchádzajú o dotáciu z Úradu vlády SR na doplnenie nových herných prvkov pre deti. Žiadosť je aktuálne v procese posudzovania.

Malacký primátor priznal, že mesto uvažuje tiež o výstavbe ďalšieho workoutového ihriska. "Jednou z možností je umiestniť ho na sídlisku Domky alebo v lokalite skejtparku, kde sme pred letom zakúpili veľký pozemok na športové účely," doplnil Říha.