Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Malackách rozpustili Okresnú radu SDKÚ-DS

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rozhodnutie o rozpustení okresnej rady prijali jej členovia s účinnosťou od 19. januára.

Malacky 27. januára (TASR) - Okresná rada SDKÚ-DS v Malackách ukončila svoju činnosť ako vyjadrenie nespokojnosti so spôsobom, akým stranu vedie jej súčasný predseda Pavol Frešo. TASR o tom informoval predseda Okresnej rady SDKÚ-DS Malacky Peter Slávik.

Rozhodnutie o rozpustení okresnej rady prijali jej členovia s účinnosťou od 19. januára. "Členovia okresnej rady konštatujú, že konanie a vystupovanie vedenia strany na čele s predsedom Pavlom Frešom nereprezentuje hodnoty našej okresnej rady a jej členov a dehonestuje princípy, na ktorých bola založená SDKÚ–DS," uviedol Slávik.

Ako dodal, dôvody na takéto konštatovanie vychádzajú z priamych negatívnych skúseností so štýlom vedenia strany jej predsedom Pavlom Frešom.

"Komunikovanie vnútrostraníckych záležitostí prostredníctvom médií nám bolo a je cudzie, avšak súčasné vedenie strany nechce akceptovať naše vystúpenie zo strany. Naďalej nás vníma ako súčasť "veľkej" členskej základne, a preto nemáme v tejto chvíli inú možnosť ako rozpustiť okresnú radu," uzavrel Slávik.