Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Malackách volia najmladší aj nastarší voliči

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Tohtoročná maturantka priznala, že cítila i trému.

Malacky 5. marca (TASR) - V prvých hodinách dnešných volieb do NR SR prišla svoje volebné právo prvýkrát naplniť 18-ročná Paulína Janíčková, jedna zo 167 prvovoličov v Malackách. Do volebnej miestnosti prišla s rodičmi.

Tohtoročná maturantka priznala, že cítila i trému. "Veľakrát som sprevádzala rodičov, no teraz už som toho bola aj ja priamou súčasťou," uviedla Paulína a priznala tiež, že na voľby prišla rozhodnutá. "Poctivo som si študovala volebné programy, debatovali sme o tom aj s rodičmi a spolužiakmi, dokonca som sledovala aj posledné politické debaty," prezradila. "Určite ma veľa z toho ovplyvnilo, no hlavne som si urobila vlastný názor a podľa toho som volila," dodala.

Vo volebnej miestnosti sa prvovolička stretla aj s najstarším voličom, ktorý mal možnosť voliť v tom istom volebnom okrsku. Už 93-ročný Štefan Petrivalský pre TASR prezradil, že takisto vedel, koho má voliť. Ako dodal, mladým na Slovensku by prial najmä dostatok pracovných príležitostí. "To je dôležité, aby bola možnosť pracovať a aby aj bezdomovcov bolo menej," uviedol.

Priebeh volieb v okresnom meste Bratislavského kraja je pokojný. Podľa Juraja Schwarza, predsedu okrskovej volebnej komisie, ktorá sídli priamo na mestskom úrade, voličov nie je potrebné špeciálne inštruovať. Ani o povinnosti znehodnotiť nepoužité hlasovacie lístky. "My to, samozrejme, každému pripomenieme, no väčšina o tom vie," uviedol Schwarz.

V Malackách je celkovo 15 361 oprávnených voličov a 12 volebných okrskov. V meste vydali 239 hlasovacích preukazov.