Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Malokarpatská knižnica pripravila podujatia pre všetkých

Ilustračné foto Foto: TASR – Štefan Puškáš

Pod názvom Za náruč kníh bude čitateľské stretnutie pre seniorov, klientov domova sociálnych služieb, ako aj beseda s Petrou Nagyovou-Džerengovou, autorkou knihy Klára a Tity.

Pezinok 1. marca (TASR) – Do Týždňa slovenských knižníc sa viacerými podujatiami pre všetky vekové kategórie zapája Malokarpatská knižnica v Pezinku, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Dnes sa uskutočnia tri podujatia, dve z nich o 10. hodine. Pod názvom Za náruč kníh to bude čitateľské stretnutie pre seniorov, klientov domova sociálnych služieb, ako aj beseda s Petrou Nagyovou-Džerengovou, autorkou knihy Klára a Tity. Na podvečernom stretnutí so začiatkom o 17. h spoznajú záujemcovia Ivetu Papcunovú a jej knihu Skvelé recepty pre telo. V čitárni Malokarpatskej knižnice sa uskutočnia v nasledujúcich troch dňoch v rovnakom čase ďalšie podujatia. V stredu (2.3.) to bude vernisáž fotografií Martina Bibzu, ktorú autor nazval Nemocnica v Marial Lou, Južný Sudán. Vo štvrtok (3.3.) na podujatí Zakázané prózy Vladimíra Mináča sa možno stretnúť na besede s Pavlom Matejovičom a Ľubomírom Feldekom. V piatok (4.3.) bude hosťom knižnice básnik a textár Kamil Peteraj.

V oddelení pre deti a mládež Malokarpatskej knižnice budú ďalšie podujatia pre malých čitateľov. Okrem slávnostného vyhodnotenia minuloročnej literárno-výtvarnej súťaže to bude Jarný maratón s knihou Mimi a Líza 2 i beseda s manželmi Szegényovcami, grafickými dizajnérmi a typografmi, ktorí prezradia, ako sa rodí písmenko.

"Príde aj knižná hliadka, ktorá bude odovzdávať záložku všetkým čítajúcim. Tá zároveň poslúži aj ako voľná vstupenka do knižnice. V rámci Týždňa slovenských knižníc budú dokonca odpustené sankčné poplatky za upomienky," uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.