Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Do Marianky bude jazdiť autobusová linka č. 137

Autobus MHD Foto: Tomáš Gerši/TASR

Pôvodný spoj č. 37 by mal jazdiť už len do Záhorskej Bystrice.

Bratislava 21. februára (TASR) – Počas jari by sa medzi linkami bratislavskej MHD mal objaviť spoj č. 137, ktorý bude zabezpečovať spojenie s Mariankou a novými časťami Záhorskej Bystrice. Nová linka nahradí doterajšie spojenie s Mariankou, ktorú v približne hodinových intervaloch zabezpečoval spoj č. 37. Ten by mal jazdiť opäť už len do Záhorskej Bystrice.

Ako informoval starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa (SDKÚ-DS), mestská časť by takto chcela poskytnúť spojenie MHD aj pre obyvateľov novovybudovaných častí Záhorskej Bystrice. "Linka  by mala mať zastávky pri Strmých vrškoch, Elektrovode i pri supermarkete v časti Krče," uviedol Krúpa. Spustenie linky odhaduje starosta Záhorskej Bystrice na jar až leto. "Chceli by sme, aby to bolo čo najskôr," dodal s tým, že súhlasné stanovisko má mestská časť aj od magistrátu hlavného mesta.

"Aj v záujme mesta je, aby sa linka č. 137 dostala čo najskôr do prevádzky," potvrdila vedúca mediálneho referátu bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. "V súčasnosti sa konajú rokovania s Dopravným podnikom Bratislava ohľadom presnej trasy a intervalov," dodala. Podľa jej slov sa hľadajú optimálne možnosti z hľadiska dostupnosti jednotlivých zastávok.