Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V celom Martine rozmiestnia polopodzemné kontajnery

Na snímke polopodzemné kontajnery. Foto: TASR - Michal Svítok

Miesta na jednotlivé stojiská vytypoval útvar hlavného architekta mesta Martin. Kontajnery by mali byť po meste rozmiestnené v nasledujúcich mesiacoch.

Martin 16. augusta (TASR) - Na celom území Martina plánuje samospráva v najbližších mesiacoch rozmiestniť 70 polopodzemných kontajnerov. Ako v stredu informovala hovorkyňa Martina Zuzana Kalmanová, projekt ráta s výraznou úsporou financií pri zbere a vývoze odpadu a zároveň so zlepšením kvality životného prostredia.

Kalmanová uviedla, že polopodzemné kontajnery v Martine nie sú novinkou a tešia sa medzi obyvateľmi popularite. Preto mesto pristupuje k ich rozšíreniu. Z financií z Environmentálneho fondu pribudne v prvej fáze v každej mestskej časti desať stojísk.

"Polopodzemné kontajnery sú nevyhnutnou súčasťou odpadového hospodárstva každého moderného mesta. V Martine chceme tento trend podporiť. Vďaka ich rozšíreniu sa nám podarí ušetriť financie na zber a odvoz odpadu a nepopierateľne aj zlepšiť kvalitu životného prostredia v ich blízkosti," priblížil martinský primátor Ján Danko.

Stojiská na kontajnery postupne vybudujú v každej mestskej časti. "Aby sme zabezpečili férový prístup, rozhodli sme sa losovať, v ktorej mestskej časti začneme. Losovanie sa uskutoční už na najbližšom stretnutí predsedov výborov mestských častí," doplnil martinský primátor.

Miesta na jednotlivé stojiská vytypoval útvar hlavného architekta mesta Martin. Kontajnery by mali byť po meste rozmiestnené v nasledujúcich mesiacoch.