Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Do chátrajúceho areálu mäsokombinátu sa zahryzli búracie mechanizmy

Chátrajúci objekt sa nachádza v katastri obce Lisková blízko Ružomberka.

Lisková 28. augusta (TASR) – Ťažké búracie mechanizmy sa pustili do likvidácie viac ako desaťročie chátrajúceho rozľahlého objektu niekdajšieho mäsokombinátu v katastri obce Lisková blízko Ružomberka.

„Náš stavebný úrad vydal pred pár mesiacmi rozhodnutie, v ktorom žiadateľovi povolil odstránenie tejto stavby. Jednoznačne sme uvítali tieto aktivity, lebo z prístupovej cesty k nám od hlavného ťahu konečne zmiznú nevábne zdevastované budovy,“ informoval TASR starosta Liskovej Jozef Murina.

Obec podľa neho zatiaľ neprijala žiadnu záväznú žiadosť na realizáciu novej stavby v tomto areáli. „Budeme veľmi radi, keď aktuálni vlastníci využijú zmysluplne určite zaujímavý pozemok v priemyselnej zóne. Verím, že tam potom nájde uplatnenie aj viacero našich občanov,“ dodal starosta Liskovej.

Jeden z najväčších slovenských mäsokombinátov postavili v 70-tych rokoch minulého storočia a výroba sa v ňom definitívne skončila po sérii zmien majiteľov ešte na prelome tisícročí. Vtedy prišlo za dramatických okolností sprevádzaných protestnými akciami prakticky naraz o prácu všetkých jeho približne 250 zamestnancov.