Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pavilóny materskej školy v Porube zateplia za viac ako 66.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Investíciu za viac ako 66.000 eur bez dane z pridanej hodnoty bude obec financovať z Environmentálneho fondu, so žiadosťou o dotáciu bola úspešná na tretí pokus.

Poruba 12. marca (TASR) - Pavilóny 30-ročnej materskej školy (MŠ) v Porube v okrese Prievidza čaká rekonštrukcia v podobe ich zateplenia. Investíciu za viac ako 66.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) bude obec financovať z Environmentálneho fondu, so žiadosťou o dotáciu bola úspešná na tretí pokus. TASR o tom informovala starostka Poruby Helena Čavojská.

Investícia do zateplenia sa podľa Čavojskej týka troch pavilónov škôlky, z toho jednej hospodárskej budovy a dvoch pavilónov s triedami. "Bude to také ukončenie, bodka za rekonštrukciou týchto budov s tým, že okná sme vymieňali v priebehu posledných štyroch rokov na viackrát. Naposledy sme robili výmenu okien na hospodárskej budove, kde je kuchyňa. Z prostriedkov úradu vlády a rôznych grantov sme zakúpili strešnú krytinu a na tých pavilónoch, kde sú triedy, sa robila sedlová strecha. Urbár pozemkové lesné spoločenstvo Poruba nám vyšiel v ústrety a drevo na strechu sme dostali sponzorsky, čo bola obrovská pomoc pre obec," priblížila.

Obec získala na aktuálnu rekonštrukciu z Environmentálneho fondu takmer 88.000 eur, spolufinancovanie investície predstavuje 4000 eur. Investíciu bude na základe výsledku verejnej súťaže realizovať L.I.R.R., s. r. o., so sídlom v Prievidzi, a to za 66.092,63 eura bez DPH.