Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Materskú školu na Školskej ulici v Šamoríne rekonštruujú

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Šamorín sa tak v rámci okresu pridal k Dunajskej Strede, ktorá taktiež získala nenávratný finančný príspevok z programu maďarskej vlády na rozvoj materských škôl.

Šamorín-Mliečno 21. júla (TASR) – V Materskej škole s vyučovacím jazykom maďarským na Školskej ulici v Mliečne sa realizujú najrozsiahlejšie rekonštrukčné práce posledných desaťročí. Financované sú z grantových zdrojov, ktoré získala samospráva mesta z fondov maďarskej vlády. Na obnovu je k dispozícii celkovo 30 miliónov forintov, čo v prepočte predstavuje približne 91.000 eur.

„Uvedené investície zaručujú v širšom časovom horizonte okrem zachovania stavu budov aj zníženie ich energetickej náročnosti,“ informovalo mesto. V rámci rekonštrukcie bude vykonaná izolácia strechy, výmena okien a dverí, obnova terasy a výdajne stravy a bude realizované i zateplenie stien, výmena skríň v šatni a niekoľkých exteriérových hracích prvkov. Súbežne so spomínanými prácami realizuje mesto z vlastných zdrojov výmenu strešnej krytiny školskej kuchynky nachádzajúcej sa na území materskej školy, obnovu sociálnych miestností a modernizáciu kuchynských zariadení.

Šamorín sa tak v rámci okresu pridal k Dunajskej Strede, ktorá taktiež získala nenávratný finančný príspevok z programu maďarskej vlády na rozvoj materských škôl. Financie použila na rekonštrukciu najväčšej maďarskej materskej školy v meste. V tomto prípade išlo o investíciu približne 337.000 eur.