Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Materská škola v Handlovej sa rozšírila o ďalšie elokované pracovisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Na projekt schválilo mestu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nenávratný finančný príspevok vo výške 257.008,49 eura, celkové oprávnené výdavky predstavovali 270.535,25 eura.

Handlová 20. augusta (TASR) - Handlovská materská škola (MŠ) má štvrté elokované pracovisko. Od septembra začne fungovať v pôvodne nevyužívaných priestoroch Základnej školy (ZŠ) na Morovnianskej ceste. Na projekt rozšírenia kapacity získala samospráva financie z fondov Európskej únie.

"Dôvodom na zriadenie ďalšieho elokovaného pracoviska bola potreba zvýšiť kapacitu našej MŠ so sídlom na Ulici SNP. Finančné prostriedky na prebudovanie priestorov ZŠ na škôlku sme získali z Integrovaného regionálneho operačného programu, z výzvy so zameraním na zvýšenie kapacít infraštruktúry MŠ," pripomenula vedúca Školského úradu Jaroslava Maslíková. Adaptáciou priestorov ZŠ sa podľa nej vytvorili priestory pre jednu triedu škôlky s kapacitou približne 20 detí.

Na projekt schválilo mestu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nenávratný finančný príspevok vo výške 257.008,49 eura, celkové oprávnené výdavky predstavovali 270.535,25 eura. Okrem zriadenia nového pracoviska MŠ na Morovnianskej ceste zabezpečila samospráva i rekonštrukciu pracoviska MŠ na Dimitrovovej ulici, vybudovanie detských ihrísk v areáloch oboch škôl, ako i zakúpenie interiérového vybavenia.

Žiadosť o zmenu v sieti škôl a školských zariadení predložila samospráva rezortu školstva ešte v marci 2017, o zaradení elokovaného pracoviska do siete rozhodol 19. júla tohto roka. Zriadenie ďalšieho pracoviska MŠ odobrili na svojom augustovom rokovaní i mestskí poslanci.