Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mazorníkovo bude mať multifunkčné ihrisko s inlajnovou dráhou

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Magistrát sa rozhodol v mestskej časti Mazorníkovo vybudovať nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou, okolo ktorého chce postaviť aj veľký inlajnový okruh.

Brezno 15. februára (TASR) – V horehronskom meste Brezno vyrastie nové multifunkčné ihrisko s inlajnovou dráhou. Magistrát sa rozhodol popri rekonštrukcii existujúcich športovísk v mestskej časti (MsČ) Mazorníkovo vybudovať nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou, okolo ktorého chce postaviť aj veľký inlajnový okruh. Zámeru dali "zelenú" aj mestskí poslanci.

Podľa breznianskeho magistrátu priestor vnútrobloku na Ulici 9. mája si nevybrali náhodou. "Je to územie s vysokou koncentráciou obyvateľov, ako stvorené na voľnočasové aktivity pre všetky vekové kategórie," informovala Petra Dzurmanová z mestského úradu.

"Vnútroblok plánujeme rozdeliť na aktívnu a pokojnú zónu. V pokojnej zóne by sa malo nachádzať posedenie pre rodičov s deťmi, nové prvky mestskej zelene a možno tiež vodná plocha. Aktívna zóna bude zahŕňať oplotené a osvetlené multifunkčné ihrisko s mantinelmi, v ktorého blízkosti uvažujeme aj o ploche na menej dynamické športy, ako je napríklad petang. Tu by sa mohla športovo vyžiť aj staršia generácia našich občanov," priblížil Peter Iľanovský z investičného odboru Mestského úradu v Brezne.

Okolo celého objektu vyrastie inlajnový okruh s dĺžkou približne 200 metrov. Súčasťou aktívnej zóny má byť aj detské ihrisko. Hoci je areál vnútrobloku projektovo riešený ako celok, jeho jednotlivé časti sa budú realizovať postupne a podľa aktuálnych finančných možností samosprávy.

Mestské zastupiteľstvo na svojom ostatnom zasadnutí schválilo zámer výstavby multifunkčného ihriska s nákladmi do 73.000 eur.

"Prioritným variantom je financovanie výstavby ihriska prostredníctvom dotácie z programu Úradu vlády SR, odkiaľ môže byť v prípade schválenia žiadosti poskytnutá dotácia v minimálnej výške 30.000 eur a v maximálnej 50.000 eur. Na dofinancovanie projektu by boli zo strany mesta použité vlastné rozpočtové prostriedky," reagoval primátor Brezna Tomáš Abel.

Volení zástupcovia však počítajú aj s variantom financovania celého projektu z vlastných zdrojov. Ak by sa tento úmysel podarilo zrealizovať, v MsČ Mazorníkovo by vyrástlo najväčšie a najmodernejšie multifunkčné ihrisko v regióne s rozmermi 40 x 20 metrov. Spolu s inlajnovým okruhom, ktorý mesto plánuje vybudovať s pomocou Technických služieb vo vlastnej réžii, je to pre obyvateľov tejto mestskej časti pozitívna správa. Mesto verí, že ihrisko a dráha by mohli byť realitou do konca tohto roka.