Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

MDS Považská Bystrica podporí mladých futbalistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Mestská dopravná spoločnosť poskytne futbalovému klubu financie na rôzne materiálne zabezpečenie, podieľať sa bude aj na propagácii činnosti.

Považská Bystrica 25. februára (TASR) – Mestská dopravná spoločnosť (MDS) Považská Bystrica podporí mladých futbalistov. Vyplýva to z podpisu memoranda o spolupráci v oblasti podpory športu detí medzi MDS, Mestskými športovými klubmi (MŠK) Považská Bystrica a mestom Považská Bystrica.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Kováčiková, Mestská dopravná spoločnosť poskytne futbalovému klubu financie na rôzne materiálne zabezpečenie, podieľať sa bude aj na propagácii činnosti, a to prostredníctvom informačného systému cez monitory v autobusoch mestskej hromadnej dopravy.

"Doteraz bola celá kompletná starostlivosť o futbal na pleciach mesta, sme preto za takúto pomoc vďační. Keď sme pred dvoma rokmi preberali futbal pod našu gesciu, z materiálneho hľadiska mali športovci k dispozícii len hlavný trávnik na futbalovom štadióne a mládežnícke družstvá neboli v najlepšom stave. Dnes sú podmienky aj výsledky iné. Športovcom je k dispozícii nový umelý trávnik aj tréningové ihrisko za krytou plavárňou a mládežnícke družstvá sú v lepšej forme," skonštatoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

"Keď sme spoločnosť zakladali, povedali sme, že budeme robiť všetko pre to, aby mesto pocítilo nielen zlepšenie v oblasti dopravy, ale že sa budeme snažiť pomáhať riešiť aj iné problémy a toto je jeden z nich. V minulosti sme dlhodobo pomáhali financovať hádzanú, to je však už vrchol klubu, kde si muži dokážu zabezpečiť financovanie aj iným spôsobom. Toto sú však deti, ktoré sa rozbiehajú a treba ich podporiť, aby si vytvorili vzťah k športu," povedal Vladimír Podoliak, akcionár spoločnosti MDS, ktorá v Považskej Bystrici zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu.